West Austin, TX
       
     
Upper Floor Plan
       
     
Lower floor plan
       
     
Cross section
       
     
Longitudinal Section
       
     
West Austin, TX
       
     
West Austin, TX

[In progress]

Perched on a steep, rugged hillside in west Austin, this residence engages multiple spectacular long vistas of the surrounding valleys while nesting comfortably into the dense vegetation of adjacent lots.

Size: 2,500 sf
Design Team: Murray Legge, Travis Avery, Alex Warr
Consultants: Leap! Structures

Upper Floor Plan
       
     
Upper Floor Plan
Lower floor plan
       
     
Lower floor plan
Cross section
       
     
Cross section

This drawing shows the cross section through the central gallery, living room and east facing balcony. Light comes from centrally located clerestory windows above the gallery space. The clerestory's broad overhanging roof helps create diffuse reflected light in the space and prevents direct sunlight from entering the room and damaging the artwork. 

Longitudinal Section
       
     
Longitudinal Section

This 3D section drawing is cut along the entry bridge and through the central gallery space. Artwork will be displayed in the central gallery with controlled, diffuse daylight coming from the clerestory above.